Borş de fasole

1. Se alege fasolea şi se pune de seara până dimineaţa să se înmoaie în 1-2 l de apă caldă. Dimineaţa, se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape pentru a se elimina toxinele. 2. După ce s-a fiert fasolea, se pune în sită să se scurgă şi se acoperă cu […]

Ciorbă de roşii şi conopidă

1. Se spală legumele şi se taie după preferinţă, mai puţin conopida. Se pun să se călească într-o oală cu ulei, câteva minute, până se înmoaie. 2. Se adaugă 4 l de apă şi se pun legumele să fiarbă înăbuşit, la foc mic. 3. Conopida se curăţă bucheţele şi se opăreşte înainte în apă cu […]

Supă cremă de roşii

1. Se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Roşiile se curăţă de codiţe, se spală şi se opăresc câteva minute. Se decojesc, se taie mărunt şi apoi se zdrobesc cu blenderul. 3. Piureul de roşii se trece prin […]

Ghiveci cu pulpă de porc

1. Se taie bucata de pulpă de porc. Se pun cubuleţele de carne la prăjit, la foc potrivit, în ulei de măsline şi se adaugă apă călduţă puţin câte puţin. 2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie fiecare după preferinţă: morcovii se taie rondele, cartofii cubuleţe, ceapa şi ardeii fâşii subţiri, fasolea se […]

Pacheţele de pui cu spanac

1. Se taie pieptul de pui în bucăţi egale, se condimentează cu sare şi piper. Fiecare bucată de piept se unge cu ulei şi se bate cu ciocanul de şniţele ca să se frăgezească. Se bagă câteva minute la rece. 2. Se rade caşcavalul, o parte din acesta se amestecă cu spanacul, cu sarea şi […]

Muşchiuleţ de porc la tavă

1. Muşchiul de porc se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se condimentează cu sare şi piper şi apoi se pune la rumenit într-o tigaie, cu ulei bine încins. 3. Se întoarce de pe o parte pe alta, până capătă o pojghiţă aurie, apoi se pune […]

Supă cremă de ţelină

1. Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. 2. Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi […]

Somon cu legume fierte

1. Se condimentează somonul cu sare, piper şi cimbru. Se acoperă cu o folie şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Separat, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun să fiarbă în apă cu sare împreună cu fasolea fideluţă. 3. După ce au fiert, se amestecă cu porumbul, […]

Fasole boabe cu ceapă călită

1. Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine. 2. A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel încât fasolea să elimine […]

Mini pizza cu mozzarella, măsline şi şuncă

1. Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se adaugă oul, un praf de sare, drojdia amestecată cu laptele călduţ şi uleiul şi se frământă câteva minute. 2. Aluatul se lasă să crească lângă o sursă de căldură, acoperit cu un prosop curat de pânză. 3. Între timp, se pregătesc ingredientele, […]