Supă-cremă de conopidă

Ai poftă de ceva cu totul special, de care n-ai mai mâncat până acum? Îți propunem o super supa cremă de conopidă! Vezi cât de ușor se prepară: 1. Se călește ceapa în ulei la foc foarte mic până se înmoaie bine, dar nu se colorează. Se adaugă usturoiul zdrobit, dafin, sare, piper (de preferat alb) și se călesc […]

Pui în crustă de pesmet și verdețuri

Un preparat pentru gusturi alese. Învață să faci și tu un pui în crustă de pesmet și verdețuri delicios! 1. Se dezosează puiul și se împarte în lobi care se ung cu o linguriță de unt și se prăjesc pe ambele părți câteva minute până devin aurii. 2. Se amestecă restul de unt cu pesmetul și verdeața și se […]

Flan de dovlecei împotriva obezității

Ai multe kilograme în plus și încerci să ai grijă ce mănânci? Iată o rețetă perfectă pentru tine: flan de dovlecei! 1. Ceapa tocată mărunt şi dovleceii se călesc în ulei 5 minute şi se lasă apoi să se răcească. 2. Se unge un vas de cuptor cu ulei şi se bat ouăle cu busuiocul, apoi se amestecă cu […]

Piept de curcan cu sos, pentru hiper-tensiune

Dacă suferi de hiper-tensiune trebuie să ai grijă ce mănânci. Așa că îți propunem o rețetă gustoasă de piept de curcan cu sos nemaipomenit: 1. Într-un bol, se amestecă dulceaţa, muştarul, cimbrul şi piperul. Carnea se pune în vasul de copt şi se unge cu amestecul de muştar. 2. Se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute. 3. […]

Mușchi de vițel la cuptor, pentru gastrită

Suferi de gastrită? Ei bine, iată o rețetă ușoară, care nu îți va face probleme la stomac. Cum poți prepara sănătos mușchiul de vițel la cuptor: 1. În mușchiul de vițel se fac mici incizii în care se pun felioare de usturoi. 2. Carnea se aşază în tavă, se pun ciupercile trecute printr-un jet de apă rece […]

Paste cu roşii uscate la soare şi brie

Învaţă să faci paste cu roşii uscate la soare, brânză brie şi ardei gras cu busuioc ca la mama lor, în Italia. Mod de preparare: Amestecă pastele linguine, busuiocul, ardeii uşor căliţi, roşiile uscate la soare şi usturoiul într-un vas mare. Adaugă apa, uleiul de măsline, sarea, fulgii de ardei iute şi o cantitate mare […]

Paste rapide la capac cu spanac

Învaţă să faci paste cu spanac şi anghinare fără efort, aruncând totul într-o oală. Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie felii subţiri. Taie şi anghinarea, ceapa, usturoiul. Pune supa de legume, uleiul de măsline, ciupercile, inimile de anghinare, ceapa şi usturoiul într-o oală mare. Rupe pastele fettucine în două şi aruncă-le în oală alături […]

Gulyas de porc

Gulyas de porc delicios, gata într-o oră. Iată o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci. 1.   Într-un vas de fontă, de preferinţă, se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt. După ce a devenit aurie, se adaugă carnea tăiată cuburi şi coasta afumată. 2.   Se lasă să se rumenească şi carnea şi […]

Ciorbă din coaste de porc

 O ciorbă din coaste de porc foarte gustoasă şi uşor de făcut. Vezi reţeta. 1.   Coastele tăiate și spălate se pun al fiert cu 5 litri de apă şi sare. Se ia spuma. Separat, se călesc în ulei 5 minute, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel și ardeiul gras. 2.   După ce costiţele sunt aproape fierte, […]

Papiote cu orez

Papiote cu orez foarte aspectuoase şi potrivite pentru cei mici şi nu numai. Iată reţeta: 1.   Ardeiul se taie fâşii şi, împreună cu orezul şi felioare de morcov, se călesc un minut în unt topit. Apoi, se pun sare şi apă, se acoperă şi se lasă la fiert. 2.   Între timp, crenvurştii se taie în […]