O alternativă minunată, pe gustul tuturor și extrem de ușoară a clasicului cordon bleu. Învață să prepari Cordon Bleu de pui la caserolă.

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți cu unt o tavă care nu lipește. Pe fundul ei întindeți fâșiile de pui (dacă folosiți carne de pui rotisat e cel mai bine și mai rapid). Rupeți șunca în fâșii deasupra puiului. Apoi acoperiți uniform cu feliile subțiri de cașcaval, astfel încât să acoperiți întreaga suprafață a tăvii.

Acum ne apucăm de sos. Într-o cratiță medie, topim untul la temperatură medie. Când acesta e topit, încorporați rapid făina. Când se omogenizează – nu lăsați să devină maronie – turnați încetișor, amestecând continuu laptele rece. Amestecați, amestecați și când obțineți un sos mai îngroșat, adăgați  – pe rând – zeama de lămâie, muștarul, sarea, boiaua și piperul. Dați în clocot un pic să se combine aromele și închideți focul. Turnați sosul în mod egal în caserolă, asigurându-vă că ajunge și pe marginile umpluturii.

Pentru a face crusta de deasupra, topiți untul într-un bol, în cuptorul cu microunde sau la bain marie. Adăugați pesmetul, sare, piper și pătrunjelul mărunțit, amestecați și presărați peste conținutul caserolei. Dați neacoperit la cuptor timp de 45 de minute până crusta devine maronie. Lăsați să se răcească 5-10 minute înainte de servire.

Foto: caserolă de cordon bleu / shutterstock