Tarte cu migdale

Se pun într-un vas făina cernută, untul lăsat la temperatura camerei, mierea, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se frământă puţin, atât cât să fie bine amestecate. Se dă forma unei sfere şi se lasă 1-2 ore, la rece. Între timp, se pun nucile şi migdalele la copt, se rumenesc câteva minute şi apoi se macină. O […]

Tort “Fagure”

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă mierea, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi zahărul vanilat. La sfârşit, se pune făina cernută şi se încorporează amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia de blat se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul […]

Rulouri de curcan cu sos

Se taie pieptul de curcan felii potrivite. Fiecare bucată se presează cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă la mijloc o bucată de caşcaval, o fâşie de ardei capia, se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se trece prin pesmet. Separat, se bat ouăle spumă cu sare, piper şi […]

Prajitura “Adelinne”

Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, romul şi se bat până se întăreşte compoziţia. Se adaugă gălbenuşurile, untul topit şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă până se omogenizează bine totul. Compoziţia se împarte în 6 porţii şi se coace pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. După […]

Rafinament cu frişcă şi migdale

Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se […]

Vis de ciocolată

Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare. După ce s-au bătut bine, se adaugă făina cernută, nuca măcintă şi coaja de portocală şi de lămâie. Compoziţia de blat se amestecă uşor cu telul pară până când se încorporează nuca şi […]

Tocăniţă cu vită

Se trece carnea de mânzat printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se taie cubuleţe sau în funcţie de preferinţe şi se căleşte în uleiul încins. Se stropeşte cu apă călduţă şi se fierbe înăbuşit. Separat, se curăţă ceapa verde şi usturoiul, se spală şi se taie bucăţi potrivite, […]

Crudităţi cu şalău

Se spală bucăţile de şalău în câteva ape, apoi se pun în apă cu sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se răcească. Separat, se curăţă salata, ridichile, ceapa, castraveţii şi roşiile. Se spală în câteva ape şi se lasă […]

Lasagna cu sos de roşii

Foile de lasagna se opăresc în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să devină sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată condimentată cu sare, cimbru şi piper, şi se înăbuşe. Se pune untul să se topească, se adaugă sarea, piperul, nucşoara, făina […]

Borş de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun într‑o oală să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se lasă la foc mic, acoperită cu un capac. După ce au dat în câteva clocote, se încearcă dacă au fiert toate legumele şi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Separat, se strecoară borşul şi […]