Prajitura Mimoza cu ananas

O bunatate de prajitura dupa o reteta italiana, inspirata chiar din gingasa planta mimoza, prajitura Mimoza cu ananas se serveste traditional in Italia mai ales in preajma zilei de 8 martie. Nimic nu spune insa ca nu putem savura desertul delicios cu ananas in orice moment al anului!

Clatite cu dovleac si scortisoara

Toamna e momentul perfect sa dai iama in camara si sa pregatesti dovleacul in fel si chip, sub forma de placinte, in prajitura sau, de ce nu, chiftelute! Inainte sa te saturi insa de toate gustarile cu dovleac, incerca si o portie de clatite cu dovleac si scortisoara, aromate si insiropate, ce-ti lasa gura apa!

Prajitura Snickers cu nuga si caramel

Iti plac batoanele Snickers atat de mult incat iti doresti o prajitura intocmai cu faimosul desert? Uite cum pregatesti o prajitura Snickers de casa cu gust autentic, plina cu nuga, ciocolata, caramel si arahide.

Clatite clasice – reteta simpla

Secretul celei mai bune retete de clatite? Sta in numarul de oua si raportul acestora cu restul de ingrediente. Cu alte cuvinte? Cu cat pui oua cu mai multa dare de inima in compozitia pentru clatite, cu atat iti vor iesi mai moi, mai pufoase si vei evita situatiile in care iti ies niste clatite […]

Prajitura Tosca cu vanilie si ciocolata

Ai pofta de un dulce mai aparte? Incearca un desert cremos si cu gust bogat, prajitura Tosca, pregatita cu crema de vanilie si ciocolata, ambele pe un strat generos de bezea aromata cu cocos si mac.

Rulada de bezea cu ciocolata si frisca

Dulce, aromata, atat de frageda incat se crapa in maini si ti se topeste in gura! Incearca aceasta reteta simpla de rulada din bezea cu ciocolata, umpluta cu frisca proaspata.

Prajitura insiropata cu lamaie si iaurt

Poftesti la o prajitura acrisoara, insiropata si pufoasa? Atunci e cazul sa incerci aceasta reteta de prajitura mai putin obisnuita, insiropata cu suc de lamaie si servita cu iaurt grecesc alaturi.

Galuste cu caise

Desert sau gustare, depinde cand le servesti: nu trebuie sa lasi vara sa treaca fara sa incerci si niste galuste cu caise delicioase, similare cu faimoasele galuse cu prune, poate ceva mai acrisoare, in functie de caisele pe care le gasesti.

Bezea elvetiana

Te intrebi care e diferenta dintre bezeaua simpla si bezeaua elvetiana? Modul in care e pregatita e principala diferenta. Poti folosi bezeaua elvetiana pentru a pregati prajituri Pavlova, pentru a face bezele obisnuite, pentru tarte cu bezea si lamaie sau chiar pentru a orna deserturi si briose, deoarece bezeaua elvetiana este mult mai stabila decat […]

Tort de banane fara cuptor, gatit la abur

Nu iti coace bine cuptorul? Nu e neaparata nevoie de un cuptor pentru a obtine un blat de tort cu banane, fara cuptor, pe care il gatesti pe plita, la abur. Iese cel putin la fel de pufos si aromat!

3 din 155«...234...1020...»