Banana Bread cu cireșe. Se face extrem de repede și este foarte gustoasă, copiii nu se vor sătura de ea. Pisezi bananele, amesteci ingredientele și e gata bunatatea.

 

 

2-3 banane mari,  bine coapte 55 g unt, la temperatura camerei 70 g  iaurt grecesc 160 g de zahăr brun 1 ou 1 linguriță de aromă de vanilie 1 ceașcă de făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu ½  linguriță de praf de copt ½  linguriță de sare 1 ceașcă de cireșe fără sâmburi, tăiate în jumătăți 2 linguri de făină 160 g de bucățele de ciocolată
Mod de preparare:

1.Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se pregătește o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt.

2.Se decojesc bananele, se pun într-un castron și se zdrobesc cu furculița. Apoi se adaugă peste oul, untul, iaurtul grecesc, zahărul brun și vanilia și se amestecă bine până se omogenizează compoziția.

 

 

3. Într-un alt castron, se amestecă făina cu sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Se adaugă apoi peste compoziția cu banane și se amestecă un pic. Se adaugă bucățelele de ciocolată.

4. Cireșelele, curățate de sâmburi și tăiate în jumătăți, se dau prin cele două linguri de făină, apoi se adaugă în compoziție.

5. Compoziția se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor timp de 65-70 de minute sua până trece testul cu scobitoarea.

6. După ce o scoateți de la cuptor, mai lăsați-o 10 minute în tavă.