Ingrediente budincă de tapioca

½ păstaie de vanilie sau o linguriță de esență de vanilie 1 litru de lapte 75 g zahăr sau 2  linguri de miere 75 g de tapioca 1 gălbenuș de ou mare sau 2 gălbenușuri dacă ouăle sunt mici

Ingrediente jeleu de căpșuni

2 căni de căpșuni proaspete sau congelate 2 linguri de zahăr sau 1 lingură de miere o lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare:
  1. Spălăm bine căpșunele și se pun la pasat în blender sau puteți să le zdrobiți cu o paletă din inox pentru zdrobit cartofi sau cu furculița. Se adaugă zahărul și zeama de lămâie și se pune pe foc (aproximativ 10 minute) până se îngroașă ca un gem.
  2. Se lasă la răcit și între timp ne ocupăm de budincă.
  3. Perlele de tapioca se spală bine, apoi se pun la hidratat în apă rece timp de o oră.
  4. Scurgem perlele de tapioca de apă și le punem într-o oală la fiert cu laptele, zahărul sau mierea și semințele de vanilie. Se amestecă continuu până ce se îngroașă puțin ca o budincă..
  5.  Batem gălbenușul de ou și turnăm 2 linguri de budincă peste el și amestecăm bine, pentru a-l aduce la aceeași temperatura cu budinca. Mai adăugăm 2 linguri de budincă încă o data, apoi se răstoarnă totul în oala cu budinca și se mai lasă la fiert 2-3 minute, apoi se lasă la răcit.
  6. Adăugăm în boluri jeleu de căpșuni, apoi budinca și punem pune câteva bucățele de căpșuni deasupra. Se înveștesc bolurie cu folie alimentară și se dau la rece pentru cel puțin o oră.