Tort de ciocolata „noroios”
Un tort de ciocolata dens, cu gust bogat, caruia nu-i mai trebuie nicio crema! Il ornezi dupa gust si il servesti la orice ocazie speciala: pune-l pe masa de Revelion, de ziua ta sau chiar pentru Craciun.
Ingrediente
1. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata si zaharul, apoi adauga cafeaua instant cu 2-3 linguri de apa.
2. Cand ai obtinut un ganas foarte subtire si omogen, da castronul de pe baia de aburi si adauga mixand laptele urmat de oua, adaugate pe rand, apoi incorporeaza uleiul.
3. Incorporeaza si ingredientele uscate combinate intre ele: faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si praful de copt, apoi continua sa mixezi 3-4 minute.
4. Toarna compozitia pentru tortul de ciocolata noroios intr-o forma de tort tapetata cu foaie de copt, de 20-26 cm (cu cat e mai intinsa, cu atat va iesi tortul mai scund).
5. Da tortul la cuptor la 150 grade pt 120 minute. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma, apoi il poti orna cu glazura de ciocolata, frisca sau il poti servi ca atare.
S-ar putea sa-ti placa si: