Poti folosi aceasta glazura de ciocolata pentru a orna diferite prajituri, inclusiv negresa, pentru a orna torturi sau pentru a garnisi deserturi precum salata de fructe. In functie de cantitatea de glazura de care ai nevoie, este probabil sa fie necesar sa dublezi sau triplezi cantitatile. Partea buna e ca, daca ramane glazura de ciocolata nefolosita, sigur nu va rezista mult!

Ingrediente

120 g ciocolata 80 ml smantana pentru frisca 1 lingura unt un praf sare
Mod de preparare:
  1. Incalzeste smantana pentru frisca la foc mediu pana cand sta sa dea in clocot.
  2. Toarn-o apoi peste ciocolata tocata cat mai marunt si las-o deoparte pentru 2 minute.
  3. Amesteca usor compozitia pana ce se omogenizeaza, apoi incorporeaza untul la temperatura camerei.

Sfat util:

✽ Foloseşte o ciocolată cu un procent de minim 50% al masei de cacao, însă nu mai mare de 70%, căci glazura poate ieşi prea amară. Alternativ, poţi folosi ciocolată cu lapte, daca cea neagra nu îţi place, dar culoarea nu va fi la fel de intensa.

Crema de alune de padure tartinabila

Crema de lamaie pentru prajituri

Sirop de ciocolata