O folosim in clatite, in fel si fel de prajituri rapide sau o punem pur si simplu pe paine la micul dejun. Dar stiai ca binecunoscuta crema de ciocolata cu alune disponibila in comert are si o alternativa de casa? O faci in numai 5 minute, singura conditie fiind sa ai un robot de bucatarie.

Ingrediente

250 g alune de padure 2 linguri cacao 80 g zahar 60 ml ulei esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Coace alunele de padure (daca sunt crude) pentru 10 minute in cuptorul incins la 200 grade, apoi lasa-le sa se raceasca si cojeste-le cat mai bine.
  2. Marunteste alunele de padure cat mai fin in robotul de bucatarie, pana ce obtii o pulbere ce incepe sa se adune ca o pasta. Adauga cacaua, zaharul, esenta de vanilie, dupa gust si mixeaza. Cand compozitia e omogena, adauga putin cate putin din uleiul de floarea soarelui, controland peridic consistenta, pentru a nu iesi mai lichida decat trebuie.
  3. Pune crema de alune de casa la frigider intr-un borcan, unde o poti pastra pentru aproximativ 2 saptamani.

S-ar putea sa-ti placa si:

Cheesecake cu Nutella si capsune

Tort de clatite cu Nutella si alune de padure

Briose cu Nutella – 3 ingrediente