Iti trebuie 4 ingrediente (5, daca numeri si sarea) pentru a pregati un tort simplu cu ciocolata. Nu are nevoie de crema, nu ai nevoie de nimic altceva pentru a-l servi, deoarece nu contine faina si ramane exact atat cat trebuie de umed si savuros!

Ingrediente

350 g ciocolata neagra 350 ml smantana pentru frisca 6 oua 150 g zahar un praf sare
Mod de preparare:

Tort simplu cu ciocolata – 4 ingrediente

1. Toaca ciocolata neagra marunt si pune-o intr-un castron incapator. Peste ea, adu smantana pentru frisca clocotita si lasa compozitia sa stea 2-3 minute.
2. Amesteca smantana cu ciocolata pana ce obtii o glazura fina, apoi las-o deoparte.
3. Bate ouale cu un praf de sare si zaharul pentru cel putin 7-8 minute cu mixerul, sau pana cand si-au marit de 2-3 ori volumul si s-au deschis mult la culoare.
4. Incorporeaza ouale batute cu zaharul in glazura de ciocolata, folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
5. Pregateste tava pentru tort, de 26 cm, cu pereti detasabili: asaza foaie de copt de jur imprejur, pe peretele tavii si pe fundul acesteia.
6. Dupa ce asezi foaia de copt si o prinzi bine, inveleste fundul tavii de tort in folie de aluminiu, pana la jumatate din inaltimea peretelui.
7. Toarna compozitia de tort de ciocolata fara faina in tava si da-o la cuptor in baie de apa (evident, intr-o alta tava), pentru 60 de minute la 150 grade.