Crema de ciocolata pentru prajituri - Retete practice

Daca o pregatesti dupa reteta asta, sigur va deveni preferata ta! Gateste o crema de ciocolata pentru prajituri cu gust bogat si delicios, pe care iti va veni sa o mananci ca atare, fara sa o mai adaugi in prajituri.

Ingrediente pentru crema de ciocolata

5 linguri zahar 3 linguri amidon 100 g ciocolata neagra 5 galbenusuri 500 ml lapte
Mod de preparare:

1. Combina zaharul cu galbenusurile si amidonul, adaugand si 2-3 linguri din lapte.

2. Restul de lapte da-l la fiert intr-o cratita, la foc mediu. Cand laptele clocoteste, adu-l treptat peste galbenusurile frecate cu lapte, zahar si amidon.

3. Mixeaza repede compozitia, pentru a preveni coagularea galbenusurilor. Adu compozitia inapoi in cratita si da-o la foc mic-mediu. Amesteca in mod constant pana cand crema se ingroasa.

4. Adauga ciocolata tocata marunt de cutit si amesteca pana cand obtii o crema de ciocolata perfect omogena.

5. Asaza folie alimentara peste crema de ciocolata pentru prajituri, in contact cu compozitia, apoi las-o sa se raceasca inainte de a o folosi in prajituri.

S-ar putea sa-ti placa si: