Te intrebi care e diferenta dintre bezeaua simpla si bezeaua elvetiana? Modul in care e pregatita e principala diferenta.

Poti folosi bezeaua elvetiana pentru a pregati prajituri Pavlova, pentru a face bezele obisnuite, pentru tarte cu bezea si lamaie sau chiar pentru a orna deserturi si briose, deoarece bezeaua elvetiana este mult mai stabila decat cea clasica, asupra careia nu intervii tehnic.

Ingrediente

3 albusuri 150 g zahar 1 lingura zeama lamaie un praf generos sare esenta vanilie
Mod de preparare:

1. Combina albusurile cu zaharul, zeama de lamaie si praful de sare, intr-un bol incapator.
2. Trece bolul deasupra unei bai cu apa, fara ca fundul bolului sa atinga fundul cratitei.
3. Pentru a pregati reteta de bezea elvetiana, e neaparat necesar sa folosesti un termometru de bucatarie, pentru a putea vedea cand sa opresti procesul de preparare termica.
4. Baga termometrul in compozitie si amesteca frecvent, pana cand albusurile ajung la temperatura de 80 grade.
5. Da apoi albusurile de pe foc si mixeaza bezeaua elvetiana pentru 7-8 minute, sau pana cand devine solida si se mentine foarte bine cand ridici telul.
6

7. In continuare, daca folosesti reteta de bezea elvetiana pentru a obtine bezele simple, formeaza-le si da-le la cuptor pentru 120-150 minute, la 90 de grade, in functie de cat de ferme le doresti.

S-ar putea sa-ti placa si: