Dulce si racoritoare in acelasi timp, cu un parfum subtil de lamaie: tarta cu lamaie si bezea e desertul perfect pentru o dupa-amiaza in familie.

Ingrediente pentru blat

140 g unt 100 g zahar un ou 225 g faina 50 g faina de migdale

Pentru crema de lamaie

200 ml suc proaspat de lamaie coaja de la trei lamai 125 g zahar 3 oua 50 g unt

Ingrediente pentru bezea

2 albusuri 180 g zahar pudra 80 ml apa

Ingrediente pentru ornat

o lamaie frunze de menta
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, untul si zaharul se amesteca pentru a obtine o crema alba, se adauga oul si se amesteca. Se pun apoi faina, faina de migdale, se amesteca, iar aluatul obtinut se pune la frigider pentru o ora.
  2. Intre timp, se prepara crema de lamaie pentru care zaharul se pune intr-o craticioara, se adauga coaja rasa a lamailor, ouale si sucul de lamaie. Se pune vasul la foc mediu amestecand mereu si, cand crema este groasa si omogena, se trage de pe foc si se pune untul taiat cubulete. Se amesteca, se acopera cu folie transparenta si se lasa sa se raceasca asa.
  3. Aluatul se intinde pe masa si se transfera in tava de copt unsa si presarata cu faina. Se acopera cu hartie e copt, se pun boabe de fasole si se coace 10 minute. Se scoate de la cuptor, se indeparteaza hartia si fasolea si se pune din nou la cuptor pentru 20 de minute. Se lasa sa se raceasca. Se pune crema cu lamaie si se da la frigider doua ore.
  4. Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc 5 minute si apoi se toarna peste albusuri amestecand mereu cu mixerul. Se mareste viteza mixerului si se amesteca inca 10 minute. Se pune apoi cu un pos peste crema de lamaie din tarta. Se pune la cuptor sa se rumeneasca. Se serveste ornata cu lamaie si menta.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tarta frantuzeasca cu mere

Tarta cu afine si ricotta

Tarta cu caramel sarat si ciocolata