Cu reteta asta de tarta cu afine obtii un desert usor si elegant cu putin efort. Desi arata irezistibil, bunatatea asta nu contine mult zahar si e sanatoasa chiar si pentru copii.

Ingrediente pentru blat

200 g faina 2 linguri zahar brun 120 g unt 3-4 linguri lapte 1 lingurita zeama lamaie 1/2 lingurita praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru crema

400 g ricotta cat mai slaba 1 lingura miere un praf scortisoara un praf sare

Ingrediente pentru topping

200 g afine (proaspete sau din compot) 2 linguri miere
Mod de preparare:
  1. Combina cele 4 linguri de lapte cu zeama de lamaie proaspat stoarsa si lasa-le deoparte.
  2. Amesteca ingredientele uscate pentru blat (faina, zaharul brun, praful de copt, sarea), apoi adauga untul taiat cubulete si zdrobeste-l cu furculita, incorporandu-l in acelasi timp in ingredientele uscate. Adauga apoi combinatia de lapte si zeama, intai 2-3 linguri, apoi completeaza compozitia cu lapte pana ce obtii un aluat nisipos, dar care se grupeaza. Da-i aluatului o forma rotunjita, infasoara-l in folie si da-l la rece pentru o ora.
  3. Dupa ce s-a racit, intinde coca in forma cat mai rotunda, apoi asaza-l intr-o tava de tarta si inteapa-l cu furculita din loc in loc. Peste blat asaza o foaie de copt, iar pe foaia de copt pune 300-400 g fasole boabe, apoi da blatul la cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 25 de minute.
  4. Dupa 25 de minute scoate foaia de copt si fasolea si mai coace blatul pentru alte 15 minute, pana cand devine auriu, apoi lasa-l la racit.
  5. Amesteca ricotta cu mierea, scortisoara si sarea pana ce obtii o crema omogena. Niveleaza crema peste blatul racit, combina afinele cu cele 2 linguri de miere (sau mai putin, dupa gust), apoi asaza-le deasupra cremei si da tarta la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.

Tarta de ciocolata cu cirese

Crumble cu capsune

Tarta cu crema de cocos