Tarta cu crema de cocos e o bunatate pe care trebuie sa o incerci! Blat crocant si auriu, crema delicioasa si frisca pufoasa, acestea sunt cele 3 ingrediente ale unei tarte perfecte.

Ingrediente pentru blat

200 g faina 130 g unt sare 4-5 linguri apa rece

Ingrediente pentru crema de cocos

150 g zahar 3 linguri faina 600 ml lapte integral 3 galbenusuri 120 g fulgi de cocos esenta de vanilie un praf de sare

Ingrediente pentru copt

150 g orez

Ingrediente pentru ornat

300 ml smantana pentru frisca 2-3 linguri zahar
Mod de preparare:
  1. Tine toate ingredientele pentru blat minim 30 de minute la frigider inainte de a incepe sa prepari blatul. Amesteca faina cu sarea si untul taiat cubulete. Treptat adauga cate o lingura de apa rece, pana obtii un aluat care, cand il presezi intre degete, isi pastreaza forma.
  2. Da coca la frigider pentru alte 20 de minute, apoi intinde-o cu facaletul pana cand blatul ajunge la dimensiunea formei tavii. Strapunge blatul cu furculita din loc in loc pentru a preveni cresterea, pune orezul raspandit pe blat si da tava la cuptor pentru 15 minute. Dupa 15 minute, scoate tava, elimina orezul si da din nou tava la cuptor pentru 10 minute, sau pana cand blatul de tarta devine usor auriu.
  3. In rastimp, pune laptele la foc impreuna cu zaharul, faina si un praf de sare, amestecand periodic. Bate galbenusurile separat, iar cand compozitia de lapte e fierbinte (dar nu fierbe inca), adauga 2-3 polonice de lapte peste galbenusuri.
  4. Incorporeaza apoi galbenusurile cu laptele in laptele ramas, la foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa. Adauga untul si esenta de vanilie si da crema de pe foc.
  5. Adauga fulgii de cocos in crema, amesteca si lasa crema sa ajunga la temperatura camerei, acoperita cu folie de plastic. Pentru a preveni formarea unei cruste la suprafata cremei, folia trebuie sa atinga crema.
  6. Pune crema racita in blatul de tarta si da tarta la rece pentru minim 1-2 ore. Serveste tarta cu crema de cocos ornata cu frisca, obtinuta din smantana batuta cu zaharul.

Tarta cu capsune fara coacere

Prajitura “Matase frantuzeasca”

Tarta cu lime