Pentru reteta asta nici nu e nevoie sa folosesti mixerul! In maxim 60 de minute scoti din cuptor o minunatie de tarta, fructata si bogata in ciocolata.

Ingrediente pentru aluat

1 ou 100 g zahar 80 ml ulei 50 ml lapte 15 g cacao 1/2 pliculet praf de copt 300 g faina

Ingrediente pentru crema

250 g branza de vaci 2 linguri zahar 2 linguri cacao neagra coaja unei lamai 250 g cirese

Ingrediente pentru ornat

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Amesteca oul cu zaharul, uleiul, laptele, cacaua si praful de copt. Incorporeaza apoi treptat faina, iar cand devine greu de amestecat, framanta aluatul, pe blatul pudrat cu faina din belsug, pana cand nu se mai lipeste de mana.
  2. Unge o tava cu ulei, apoi intinde coca pe o hartie de copt, incat sa fie mai mare decat dimensiunea tavii. Pune aluatul in tava, cu hartia in sus, si preseaza-l in mod egal peste tot, incat sa atinga peretii. Desprinde hartia usor si niveleaza marginile cu un cutit.
  3. Amesteca ingredientele pentru umplutura (branza, zahar, cacaua, coaja de lamaie), apoi pune compozitia peste blat si niveleaz-o. Spala ciresele, curata-le de codite si taie-le in jumatati, eliminand samburii. Asaza ciresele pe umplutura de branza, cu taietura in jos, suficient de dese incat sa acopere toata suprafata cremei.
  4. Da tarta la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Scoate tarta, pudreaz-o cu zahar si serveste-o dupa racire.

Felie de cirese si cocos

Tort cu cirese

Inghetata cheesecake Padurea Neagra a la Jamie Oliver