Aceasta reteta de tort cu cirese combina ingredientele unui tort clasic cu cele ale unui cheesecake, intr-un desert incredibil de bun!

Ingrediente pentru blat

6 oua 140 g zahar 120 g faina 1/2 pliculet praf de copt esenta vanilie

Ingrediente pentru crema

400 ml smantana pentru frisca 120 g zahar 350 g crema de branza 2 linguri apa 1 lingura gelatina pudra

Ingrediente pentru toppingul de cirese

500 g cirese bine coapte 100 g zahar esenta de vanilie
Mod de preparare:

 

  1. Bate ouale cu zaharul si vanilia pentru 6-7 minute, sau pana cand compozitia se deschide la culoare si isi mareste volumul. Cerne faina si adauga praful de copt, apoi incorporeaza ingredientele cu o spatula, de jos in sus.
  2. Da blatul la cuptorul preincalzit intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.  Bate crema de branza cu zaharul, apoi bate smantana separat, pana prinde consistenta de frisca.
  3. Dizolva gelatina in apa si incalzeste-o pentru 20 de secunde la microunde. Amesteca frisca cu crema de branza, apoi incorporeaza gelatina si asaza crema peste blat, fara a scoate blatul din tava. Da tortul la rece pentru 2-3 ore.
  4. Pune ciresele intr-o cratita, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Amesteca constant, iar cand siropul rezultat incepe sa se ingroase, da cratita de pe foc si lasa fructele sa se raceasca. Scoate tortul din forma, toarna fructele cu tot cu sirop peste tort si serveste-l.

Incearca si:

Prajitura marmorata cu cirese

Tarta cu cirese

Inghetata cheesecake Padurea Neagra a la Jamie Oliver