Desi e extrem de usor de facut, se spune despre prajitura Kvæfjordkake ca este cea mai buna din lume (chiar asa se traduce Verdens Beste). Desertul poarta numele unui oras norvegian si e extrem de delicios, o combinatie de blat pufos, crema de vanilie si bezea crocanta.

Ingrediente pentru aluat

150 g faina 150 g unt 100 g zahar 5 galbenusuri 1 lingurita praf de copt 5 linguri lapte

Ingrediente pentru bezea

5 albusuri 180 g zahar pudra 100 g migdale feliate

Ingrediente pentru stratul de crema

crema de vanilie 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:

Prepararea blatului

  1. Combina untul cu zaharul si bate compozitia pana devine cremoasa si omogena. Adauga galbenusurile, praful de copt, faina si laptele.
  2. Mixeaza pana la omogenizare. Intinde aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, din centrul tavii catre margini.

Pregatirea stratului de bezea

  1. Bate albusurile cu zaharul pentru bezea pana cand albusul se tine de paletele mixerului si e lucios. Intinde albusul deasupra aluatul de blat. Deasupra stratului de bezea presara migdalele feliate.
  2. Da prajitura Verdens Beste la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade, pe nivelul cel mai de jos al cuptorului.

Asamblarea prajiturii Kvæfjordkake Verdens Beste

  1. Prepara crema de vanilie si combin-o cu frisca obtinuta din cei 200 ml de smantana. Lasa prajitura Verdens Beste sa se raceasca si tai-o apoi pe jumatate.
  2. Pe una din jumatati intinde crema de vanilie combinata cu frisca, iar cealalta jumatate adu-o deasupra, ca pe un capac.