O combinatie divina, de blat pufos, 3 straturi de inghetata si bezea delicioasa! E putin mai complex, insa merita sa servesti un tort racoritor de inghetata Alaska in timpul verii.

Ingrediente pentru stratul de inghetata

500 g inghetata de vanilie 500 g inghetata de capsuni 500 g inghetata de ciocolata

Ingrediente pentru blatul de tort

200 g unt 350 g zahar 4 oua 400 g faina 250 ml lapte 1 lingurita praf de copt esenta vanilie un praf sare

Ingrediente pentru bezea

4 albusuri 250 g zahar 1 lingurita zeama lamaie/otet esenta vanilie un praf sare
Mod de preparare:

Aranjarea straturilor de inghetata

1. Infasoara interiorul unui castron de tip dom (o jumatate perfecta de sfera) in folie alimentara.
2. Intinde inghetata de vanilie putin topita, incat sa o poti nivela.
3. Da bolul la congelator pana se intareste, apoi adauga stratul de inghetata de capsuni, si ulterior inghetata de ciocolata, cu pauza de congelare intre ele.

Prepararea stratului de bezea

1. Bate albusurile cu otetul sau lamaia si praful de sare pana ce se inspumeaza bine.

2. Adauga zaharul treptat si mixeaza pana cand albusurile se tin bine de tel si devin foarte lucioase.

Prepararea blatului de tort Alaska

1. Bate untul moale cu zaharul pentru 3-4 minute, apoi adauga ouale unul cate unul.
2. Adauga alternativ faina si lapte, putin cate putin, pana la incorporare.
3. Adauga apoi praful de copt, sare si esenta de vanilie.
4. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava de tort tapetata, cu diametrul de 26 cm si da blatul de tort la cuptor pentru 50 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii.

Asamblarea tortului de inghetata Alaska

1. Pe blatul de tort complet racit, scoate de la frigider si asaza cele 3 straturi de inghetata nivelate in bol.
2. Indeparteaza folia de plastic, iar deasupra intinde un strat omogen de bezea.
3. Caramelizeaza bezeaua folosind to torta culinara.

✽ Sfat util: in caz ca nu ai o torta culinara, poti folosi o bricheta antivant, insa cu grija sa nu te arzi.