Pulpă umplută

1. Se curăţă ficatul şi se pune să fiarbă în apă, acoperit cu un capac, la foc potrivit. După ce a fiert, se scurge de apă, se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe. 2. Pulpa de miel se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se desface cu atenţie de pe os, astfel […]

Ciorbă de viţel cu leuştean

1. Se spală rasolul de vită, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma, de câteva ori, până se limpezeşte zeama. 2. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie mărunt, iar cartofii şi morcovii se taie cubuleţe şi se pun la […]

Borş rusesc

1. Se curăţă zarzavatul, se spală, se taie mărunt. 2. Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa şi, când capătă o nuanţă aurie, se adaugă treptat morcovul, fasolea, mazărea, ardeii, conopida, păstârnacul, dovlecelul, cartofii şi se lasă să se înăbuşe. 3. Când zarzavaturile sunt bine pătrunse, se sărează şi se condimentează după gust, se […]

Spring-roll

1. Se toacă ştevia mărunt şi ceapa solzişori şi se călesc împreună în 50 g de unt topit. Se adaugă făina în ploaie şi se amestecă să nu se prindă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine să nu se formeze cocoloaşe. Separat se bat cele două ouă şi […]

Curcubeu de arome

1. Carnea de curcan se spală, se usucă într-un şervet de bucătărie şi apoi se taie în cubuleţe de 1/1 cm. Se sparge un ou într-un bol, se adaugă condimentele universale, laptele, sarea şi piperul. Se adaugă şi chiflele tăiate cubuleţe, se amestecă totul şi se lasă puţin să se înmoaie tot amestecul. Dacă amestecul […]

Rulouri de şuncă asortate

1. Feliile de şuncă se taie în jumătate şi se ung cu un strat subţire de unt. Se pregăteşte o omletă din 3 ouă, la care se adaugă o linguriţă de boia dulce. 2. Pe jumătate din feliile de şuncă se pun fâşii de omletă egale ca lăţime cu feliile de şuncă şi se formează […]

Peşte “îmbrăcat”

1. Fileurile de peşte se spală şi se lasă la scurs. Se tăvălesc apoi prin zeama de la o jumătate de lămâie, se dau cu sare şi piper. 2. Într-o cratiţă, se pun la fiert vinul, boabele de piper, foile de dafin. Deasupra, într-o sită sau în strecurătoare, se pun bucăţile de peşte, cam 10 […]

Bărcuţe daneze

1. Ouăle se fierb tari, se taie jumătăţi, pe lung. Se scobesc gălbenuşurile şi se pun într-un castron. 2. Peste gălbenuşuri se adaugă brânza, jumătate din cantitatea de unt, o lingură de maioneză, o linguriţă de pătrunjel tocat fin. Se amestecă totul la mixer, până se obţine o pastă fină. 3. Salamul se dă prin […]

Tortilla “Ole!”

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. După ce au fiert, se curăţă şi se taie felii nu foarte subţiri. Separat, se fierb morcovii, apoi se taie rondele. 2. Într-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de măsline. Când s-a încins uleiul, se adaugă feliile de cartofi. Se lasă la […]

Amestec de primăvară

1. Roşiile se spală şi se taie jumătăţi. Ridichiile se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ouăle se taie cubuleţe. Ardeiul gras se spală, se curăţă de seminţe şi se taie pe lungime fâşii subţiri. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Salata verde se spală şi se rupe bucăţi. 2. Se […]