Deliciu à la greque

1. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, timp de 20 de minute. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Ardeii graşi se curăţă de cotoare şi de seminţe şi se taie cubuleţe. Ciupercile se curăţă, se îndepărtează codiţele, iar pălăriile se toacă mărunt. 2. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se […]

Salată bavareză

1. Ouăle se taie cubuleţe. Şunca se feliază şi se taie cubuleţe. Gogoşarii se scurg de oţet şi se taie fâşii subţiri. Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie mărunt. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 2. Cartofii se fierb în coajă. După ce se răcesc, se […]

Pască cu ciocolată

1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială. 2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele […]

Delicatesă nemţească

1. Varza se curăţă şi se taie fideluţă. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori, apoi se pune la călit în uleiul încins. Când capătă nuanţă aurie, se adaugă varza, frecată în prealabil cu sare. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă varza la înăbuşit. Dacă e necesar, se adaugă puţină […]

Salată specială cu ridichi

1. Ridichiile se curăţă şi se taie rondele. Frunzeledesalată creaţă se spală şi se lasă la scurs. Fasolea verde murată se lasă la scurs într-o strecurătoare. Dacă păstăile sunt prea lungi, se taie în jumătăţi. Ceapa verde se spală şi se taie rondele. Pătrunjelul se spală şi se toacă mărunt. 2. Într-un vas se pregăteşte […]

Pacheţele surpriză

1. Fiecare piept de pui se împarte în patru bucăţi egale şi se bat cu ciocanul pentru şniţele. Spanacul se spală, se toacă mărunt. Brânza se amestecă cu spanacul şi se împarte în opt părţi egale, apoi se pune câte o bucată pe fiecare felie de carne. Se presară cu sare şi piper şi se […]

Chic trio

1. Se amestecă bine şampania cu romul şi cu sucul de lamâie. 2. Se iau trei pahare tip sondă, se umezesc la gură şi se trec prin zahăr tos. 3. Se pun câte 4 cuburi de gheaţă în fiecare pahar şi se toarnă deasupra cocteilul. 4. Se decorează astfel: într-un pahar se pune o felie […]

Green dream

1. Se spală lămâile galbene, cele verzi şi castraveţii, apoi se taie rondele. 2. Sucul de lămâie se amestecă cu gin, apoi se toarnă peste apa tonică. 3. Feliile de lămâi şi castravete tăiate în prelabil, se pun în pahare peste apa tonică şi gin. 4. Amestecul se decorează cu frunze de mentă şi se […]

Romantic moments

1. Se amestecă siropul de căpşune cu cel de cireşe, apoi se toarnă peste bucăţele de gheaţă pisată mărunt. 2. Se lasă să se amestece timp de 3 minute apoi se umezeşte marginea paharului şi se presară zahăr. Apoi se dă la frigider timp de alte 3 minute. 3. La final se ornează cu căpşune […]

Red passion

1. Se spală lămâile şi se taie felii. Se pune în pahar siropul de rodii, apoi se adaugă apă rece şi feliile de lămâie. La final, se adaugă bitterul şi se amestecă bine. 2. Se lasă câteva minute, se adaugă cuburile de gheaţă şi se serveşte.