Pulpă umplută
1. Se curăţă ficatul şi se pune să fiarbă în apă, acoperit cu un capac, la foc potrivit. După ce a fiert, se scurge de apă, se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe.
2. Pulpa de miel se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se desface cu atenţie de pe os, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin, se unge cu miere şi ulei şi se lasă câteva minute la frigider.
3. Se spală ceapa verde şi roşie, se taie mărunt şi se pun într-o tigaie să se călească cu uleiul de măsline. După ce s-a înăbuşit, se amestecă cu ficatul tăiat cubuleţe. Compoziţia se pune pe bucata de carne şi se înfăşoară cu atenţie să nu se desfacă.
4. Pulpa umplută se aşază într-o tavă de friptură, se unge cu ulei, miere şi se presară sare şi piper pe toată suprafaţa. Se stropeşte cu apă şi vin şi se bagă în cuptor, la foc mic. Din când în când, se stropeşte cu vin şi, spre sfârşit, se presară cimbru şi rozmarin. Se serveşte caldă sau rece, cu salată verde.