Cauti o reteta pentru cina care sa fie si rapida si usor de pregatit, dar mai ales cu adevarat savuroasa? Sigur stii reteta originala de paste Carbonara! Dar ce s-ar putea sa nu stii e reteta de pui carbonara cu smantana si bacon, o adaptare delicioasa a faimoasei retete italiene. 

Ingrediente

100 g bacon 2 catei usturoi 2 linguri unt 400 buc piept pui 4 oua 150 g parmezan 300 ml smantana pentru gatit 1/2 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:

1. Frige pieptul de pui taiat felii si presarat cu sare, intr-o tigaie, in 2 linguri de unt, pana cand se rumeneste uniform.
2. Odata rumenit, scoate puiul si toaca-l cuburi mari, iar in tigaia folosita frige baconul pentru 2-3 minute.
3. Adauga usturoiul maruntit, lasa-l un minut, apoi adauga ouale batute amestecate cu smantana pentru gratit si 100 g parmezan.
4. Omogenizeaza sosul obtinut si lasa-l sa scada un minut, apoi adu puiul inapoi peste sos.
5. Potriveste de sare si piper, tinand cont ca parmezanul este deja sarat si serveste puiul carbonara pe un pat de paste fierte conform indicatiilor de pe ambalaj.