Friptura de porc in sos de lapte

Nu e cea mai rapida friptura de porc, dar in mare parte se face singura. Urmeaza pasii de mai jos si vei obtine un deliciu suculent, aromat, numai bun de pus pe masa de Craciun.

Lichior de oua

Vrei sa-ti surprinzi invitatii de Craciun? Prepara un lichior de oua, sigur vor fi placut impresionati. Lichidul cu renume e consumat in mod deosebit in Statele Unite si Canada, dar este o bautura a caror origini este destul de neclara. Aparent, lichiorul de oua ar putea deriva dintr-o alta bautura pe baza de oua, consumata […]

Cei mai buni cartofi copti

Asa pregatesti cei mai buni cartofi copti pe care i-ai mancat vreodata. Un singur ingredient, adaugat la fierbere, face cartofii crocanti si deliciosi la exterior si cremosi si fragezi la interior. Nici prajiti nu-ti vor iesi la fel de buni!

Panettone de casa

Sigur ai gustat deliciosul cozonac italian pana acum. Ei bine, la fel ca si in cazul cozonacului romanesc, Panettone e mult mai gustos si mai sanatos daca il gatesti in casa. In plus, daca vrei sa il faci cadou, cei dragi vor fi placut surprinsi sa stie ca e facut chiar de tine. Panettone nu […]

Fish fingers de casa

Fish fingers, mai pe romaneste file de peste pane, pe care le gasesti de cumparat sunt adesea pline de diversi aditivi si rareori contin doar peste. In varianta de casa, (foarte buna si pentru cei mici) pestele chiar e peste si nu o pasta. Si sunt atat de usor de facut!

Braduti din fursecuri

Nu doar casa poate fi decorata de Craciun si nu toate ornamentele trebuie sa fie strict de decor! Uite cum iti poti decora masa cu niste braduti deosebiti din fursecuri.

Piscoturi cu vanilie (vanillekipferl)

Piscoturile cu vanilie sunt un preparat austriac cu traditie, iar reteta originala provine din Nördlingen. Traditional, piscoturile vanilate se prepara in perioada Craciunului si sunt foarte populare in Ungaria, Cehia, Slovacia, dar si in Romania.

Sarmalute moldovenesti

Vrei sa prepari sarmalutele dupa alta reteta decat cea cu care esti obisnuit? Incearca-le in varianta moldoveneasca si sigur schimbarea va fi apreciata! Pentru cele mai bune sarmalute moldovenesti, tine cont si de sfaturile utile de la finalul retetei.

Rulouri glazurate cu mere

Rulourile glazurate sunt un desert ce garantat iti va fi pe plac! Contopirea dintre merele acrisoare si glazura delicioasa te va face sa repeti reteta asta la orice ocazie.

Briose cu ciocolata si portocale

Combinatia de ciocolata si portocale este irezistibila si cu siguranta o vei adora in aceasta reteta de briose cu ciocolata. Desertul iese pufos si aromat si garantat va fi apreciat de toti cei care il servesc.