Nu doar casa poate fi decorata de Craciun si nu toate ornamentele trebuie sa fie strict de decor! Uite cum iti poti decora masa cu niste braduti deosebiti din fursecuri.

Ingrediente pentru fursecuri

340 g unt 200 g zahar esenta de vanilie 500 g faina un praf sare

Ingrediente pentru glazura

160 g zahar pudra apa colorant alimentar (optional) bomboane colorate (optional)
Mod de preparare:
  1. Bate untul la temperatura camerei cu zaharul, pana ce obtii o consistenta usoara si spumoasa.
  2. Adauga vanilia, cerne faina si continua sa mixezi folosind accesoriile de aluat tare ale mixerului, sau sa framanti cu mana, pana ce aluatul devine sfaramicios, insa daca il strangi intre palme, se grupeaza.
  3. Dai aluatului o forma rotunjita, infasoara-l in folie alimentara si da-l la frigider 50 de minute. Intinde o foaie groasa de 1,5 cm si taie din ea, folosind forme de stelute pentru prajituri, din fiecare dimensiune cate un fursec.
  4. Da fursecurile la copt, iar daca ti-a mai ramas aluat, grupeaza-l, framanta-l putin, intinde-l si decupeaza alte stelute. Da prajiturelele la copt pentru 18-20 de minute la 180 grade, sau pana cand prind o tenta aurie.
  5. Orneaza-le dupa racire cu glazura obtinuta din zaharul pudra si apa adaugata putin cate putin, pana obtii o consistenta densa, dar care curge. Alternativ, poti orna fursecurile cu glazura regala. Dupa ce ai decorat toate marimile de stelute, asambleaza-le de la mare la mic, cu varfurile stelutelor orientate de fiecare data in alta directie. Intre 2 fursecuri pune putina glazura, incat sa le lipesti intre ele. In varf asaza cea mai mica steluta, impodobita cu bomboane argintii.

S-ar putea sa-ti placa si:

Prajitura Noapte de iarna'

Piscoturi cu vanilie (vanillekipferl)

Rulouri glazurate cu mere