Se stie ca prajiturelele si fursecurile de casa sunt cele mai gustoase, iar daca le si decorezi pot iesi adevarate opere de arta comestibile. La inceput e mai greu, pana prinzi dexteritate, insa dupa cateva incercari sigur iti vor iesi niste prajiturele foarte aspectuoase daca folosesti reteta asta de glazura regala.

Glazura e usor de folosit si intins, se intareste rapid si poate transforma niste fursecuri obisnuite in cadouri comestibile personalizate.

Ingrediente

360 g zahar pudra 1 lingurita zeama de lamaie 2 albusuri
Mod de preparare:
  1. Combina toate cele 3 ingrediente in bolul de mixer si amesteca cca 5-7 minute pana cand obtii o consistenta omogena si groasa, similara lipiciului.
  2. In acest punct poti separa diferite cantitati, daca le preferi colorate. Colorantul alimentar folosit e indicat sa fie cat mai concentrat, de preferat gel sau pasta, pentru a nu afecta consistenta glazurii. Poti de asemenea sa le adaugi arome.
  3. Dilueaza glazura regala cu cate 1 lingurita de apa rece, treptat, pana cand consistenta glazurii este in continuare groasa, dar curge fluid din lingura, iar urmele lasate de firul de glazura dispar complet in compozitie in ~10 secunde.
  4. Foloseste glazura regala pentru a orna prajiturile si fursecurile. Foloseste un pos facut dintr-o hartie de copt, cu varful cat mai mic, pentru a avea un control mai bun al glazurii.

Biscuiti danezi cu vanilie

Limbi de pisica

Turta dulce glazurata cu ciocolata