Pregateste o prajitura delicioasa din foi si crema de cocos, iar cei dragi sigur vor aprecia gustul unui desert de casa cremos si proaspat.

Reteta trimisa de Alexandra Ene, din Caracal.

Ingrediente pentru foi

8 linguri zahar 8 linguri ulei 8 linguri apa o lingura bulion un plic amoniac alimentar faina cat cuprinde

Ingrediente pentru crema

Pentru crema: 5 linguri nuca de cocos un litru lapte 8 linguri faina 250 g zahar 250 g unt esenta vanilie

Ingrediente pentru decor

ciocolata alba ciocolata neagra
Mod de preparare:

 

  1. Pentru foi, se amesteca zaharul cu uleiul si pasta de bulion, se adauga amoniacul si faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat nu prea tare. Acesta se imparte in trei parti egale din care se intind trei foi care se coc pe dosul tavii unse cu ulei.
  2. Pentru crema, se amesteca faina cu zaharul si nuca de cocos. Se toarna laptele rece si se pune crema pe foc pana se ingroasa. Apoi se lasa la racit. Cand este rece, se adauga untul si esenta de vanilie si se amesteca bine, pana la perfecta omogenizare a ingredientelor.
  3. Cu crema obtinuta se ung foile si se suprapun. Pentru decor, ciocolata alba si cea neagra se topesc la bain- marie si apoi se toarna deasupra prajiturii in benzi ce alterneaza.

Incearca si alte retete de prajituri traditionale

Vezi si alte retete garantate de cititoare