Combinatia de ciocolata si portocale este irezistibila si cu siguranta o vei adora in aceasta reteta de briose cu ciocolata. Desertul iese pufos si aromat si garantat va fi apreciat de toti cei care il servesc.

Ingrediente

2 oua 100 g zahar 4 linguri faina 1 lingura cacao 2 portocale 1 tableta ciocolata cu lapte 2 linguri unt 1 lingurita praf de copt 12 lingurite nutella
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu zaharul si topeste cuburile de ciocolata la microunde, cu cele 2 linguri de unt. Combina cele 2 compozitii, urmate de sucul si coaja rasa a celor 2 portocale apoi amesteca separat faina cu cacaua si praful de copt.
  2. Adauga ingredientele uscate peste cele lichide si amesteca cu spatula, cu miscari de jos in sus, pentru a te asigura ca nu au ramas cocoloase.
  3. Toarna aluatul in forme de briose, repartizandu-le in mod egal. Deasupra fiecarei briose pune o lingurita de Nutella sau alta crema de ciocolata tartinabila. Dupa ce ai pus deasupra tuturor, preseaza crema cu lingurita, incat aluatul de briose sa le astupe.
  4. Da briosele la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, sau pana cand se umfla si trec testul scobitorii.

Briose cu afine

Briose intoarse cu ananas

Briose cu struguri