Brioșe cu vișine. Sunt foarte ușor de făcut și sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare.

 

 

200 g vișine fără sâmburi 200 g făină 150 g zahăr pudră 2 oua 120 g unt 125 ml iaurt grecesc bine scurs Un plic de praf de copt Un praf de sare 3 linguri de zahăr pentru vișine 30 g de făină pentru vișine
Mod de preparare:
  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Vișinile spălate și curățate de sâmburi se scurg bineși se presară cu cele trei linguri de zahăr și se lasă deoparte.
  2. Se mixează ouăle împreună cu zahărul pudră, apoi se adaugă făina, praful de copt, praful de sare, iaurtul și untul topit.  Se amestecă foarte bine.
  3. Formele pentru brioșe se tapetează cu foite de brioșe sau se ung bine cu unt și se umplu pe jumătate cu compoziția obținută.
  4. Vișinile se tăvălesc prin făină (pentru a nu se lăsa la copt) și se adaugă în peste compoziția din forme. Se pun la cuptor pentru 20 de minute sau până trec testul scobitorii.