Varianta in miniatura a deliciosului tort rasturnat cu ananas, briosele sunt mult mai usor de facut si mai practice. 

Ingrediente

1 cutie rondele de ananas 6 cirese maraschino 4 linguri unt 150 g zahar brun 2 oua 140 g zahar 4 linguri suc de ananas (din conserva) 100 g faina o lingurita praf de copt un praf de sare
Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul si topeste untul, combinat cu zaharul brun.
2. In tava de briose, pune putin amestec de unt cu zahar in fiecare forma, urmat de rondele de ananas (in fiecare forma cate una). In mijloc aseaza o cireasa maraschino.
3. Intr-un castron mixeaza zaharul alb, cele 2 oua si sucul de ananas pana ce umfla putin. Adauga faina, praful de copt si sarea.
4. Toarna aluatul cat mai egal in toate formele si da briosele cu ananas la cuptor pentru 20-25 de minute.
5. Dupa ce trec testul cu scobitoarea, intoarce-le pe farfurii si serveste-le cu fructele in sus.