Terina din ficat de pui

Terina este un aperitiv aparte, pe care il poti servi cand vrei sa iti impresionezi invitatii. Noi te invatam sa faci terina din ficat de pui, dupa reteta lui chef Doru Serban de la „Draga mea prietena”.

Cupcakes haioase

Cupcakes-urile sunt delicioase, iar daca vin si sub o forma draguta, nu ai cum sa le rezisti. Vezi cat de simplu poti face acasa cupcakes haioase.

Cheesecake din 3 ingrediente

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: desert ușor, rapid și extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l și vei vedea de ce!  Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider și preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Topiți ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. […]

Cozonac pufos cu nuca

Daca nu ai o reteta preferata de cozonac cu nuca, incearca aceasta varianta, testata si gustata. Ies cam 4-6 cozonaci pufosi, in functie de cat de mari ai tavile.

Batoane crocante de caramel

Un desert care satisface toate gusturile și de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Pardon, degustare! Învață să prepari niște delicioase batoane crocante de caramel.   Preîncălziți cuptorul la treapta cea mai mare. Tapetați o tavă nu foarte înaltă cu hârtie pergament, lăsând capetele hârtiei să acopere marginile tăvii. Într-un vas mare, frecați untul […]

Prăjitură cu cremă de banane

Învață să faci o prăjitură simplă, foarte aromată cu blat crocant de biscuiți și cremă dulce de banane, după o rețetă rapidă. Mod de preparare: Tapetează o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu și lasă marginile foliei mai mari. Unge cu puțin ulei sau unt. Amestecă într-un blender biscuiții graham, astfel încât să fie […]

Bomboane de ciocolată cu rom

Învață să prepari în casă bomboane de ciocolată cu rom, o combinație de arome, texturi și alcool care îți va alinta simțurile. Mod de preparare: Amestecă frișca lichidă cu untul și zahărul într-o tigaie, pe foc mic. Adaugă ciocolata și topește încet. Adaugă și aromele și romul și amestecă bine. Dă deoparte de pe foc […]

Prăjitura „mătase franţuzească”

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea franţuzească. Mod de preparare: Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt. Pisează biscuiţii Oreo şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te […]

Omuleţ de zăpadă

1. Se bat gălbenuşurile cu 200 g zahăr şi 5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi treptat făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul bine încins, […]

Steluţe de Crăciun

1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul. 2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 […]