Cozonac cu nucă

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă la dospit aproximativ 20 de minute, apoi se începe frământarea. În maiua pregătită, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, albu-şurile bătute spumă, zahărul, laptele, coaja de lămâie şi de portocală, puţin rom, ulei şi, la sfârşit, făina cernută. Se frământă […]

Ruladă aperitiv din pâine

O ruladă aperitiv care se face foarte ușor, din pâine. O rețetă simplă și ieftină. Se taie baghetele pe mijloc şi se scoate miezul. Coaja se foloseşte pentru pesmet, iar miezul se pune într-un bol şi se acoperă cu cantitatea de lapte. Între timp, pieptul de curcan fiert şi baconul se pun câteva minute să […]

Specialitate “latino”

1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii mai groase. Într-un bol, se amestecă 2 linguri de muştar cu sare, piper şi miere, până se omogenizează. Se ung bine bucăţile de carne cu sosul de muştar, se pune totul într-o pungă şi se dă la rece pentru o oră. […]