Craciun
Prăjitură “Amaris”
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul tos, făina şi vanilia şi se bat bine în continuare. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit. Separat, se […]
Ruladă fantezie
Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi, spre sfârşit, se adaugă oul crud şi pâinea înmuiată în lapte. Compoziţia se frământă bine şi se întinde pe hârtie specială pentru copt. Se adaugă feliile de şuncă presată, fâşiile de ardei capia […]
Chec cu scorţisoară
Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie […]
Chec cu fructe confiate
Se freacă untul cu zahărul pudră, cu un praf de sare, cu coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie şi se toarnă în cremă, se adaugă laptele şi albuşurile bătute spumă. Între timp, se cerne făina, se pregătesc stafidele, […]
Ruladă de carne
Se pune carnea tocată de vită şi porc într-un bol şi se amestecă cu sarea, piperul, o parte din migdalele măcinate şi restul de sâmburi de migdale, ouăle, untul moale şi miezul de pâine. Se frământă aproximativ 15 minute până se obţine o compoziţie bine legată. Se tapetează o formă de cozonac cu unt şi […]
Tarte cu migdale
Se pun într-un vas făina cernută, untul lăsat la temperatura camerei, mierea, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se frământă puţin, atât cât să fie bine amestecate. Se dă forma unei sfere şi se lasă 1-2 ore, la rece. Între timp, se pun nucile şi migdalele la copt, se rumenesc câteva minute şi apoi se macină. O […]
Prajitura “Adelinne”
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, romul şi se bat până se întăreşte compoziţia. Se adaugă gălbenuşurile, untul topit şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă până se omogenizează bine totul. Compoziţia se împarte în 6 porţii şi se coace pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, tapetate cu hârtie de copt. După […]
Rafinament cu frişcă şi migdale
Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase. Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se […]
Ruladă de carne în aluat
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte câteva minute în puţin ulei şi apoi se adaugă carnea tocată. Dacă mai este nevoie, se înăbuşe în apă. După ce a fiert carnea tocată, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se lasă la rece. După ce s-a răcit, se amestecă cu […]
Coroniţă cu brânză şi stafide
Se lasă toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei. Separat, într-un bol se pune untul şi se freacă cu zahărul, sarea, vanilia şi brânza dulce de vaci. Se adaugă ouăle unul câte unul şi se amestecă bine până se obţine o cremă pufoasă şi foarte gustoasă. În această compoziţie, se încorporează treptat praful de copt […]