Chec aperitiv

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se taie feliuţe subţiri. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică, măslinele se taie cubuleţe, iar şunca de pui se taie fâşii subţiri. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu sarea şi cu untul moale, iar albuşurile se bat spumă. În […]

Cârnăciori în aluat

Se scoate aluatul franţuzesc de la rece şi se lasă câteva minute la temperatura camerei să se încălzească. Separat, se pregătesc cârnăciorii de bere. Se înţeapă cu o scobitoare ca să se pătrundă mai bine, apoi se pun într-o tavă de aragaz şi se bagă în cuptorul încins în prealabil, ca să se rumenească. În […]

Rulouri cu carne şi sos de roşii

Se feliază pieptul de pui, se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare, piper şi se unge cu ulei şi muştar. Se acoperă cu o folie şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute. Separat, într-un bol, se amestecă compoziţia de carne tocată cu oul, sarea şi piperul şi se pregătesc rulourile. […]

Tartă cu mandarine

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până când se obţine o pastă omogenă. Se adaugă apa şi se încorporează, treptat, făina, în care s-a amestecat praful de copt. La sfârşit, se adaugă albuşurile şi se dă coca la frigider timp de 30 de minute. Se tapetează forma de tartă cu hârtie de copt, se întinde aluatul […]

Prăjitură cu banane

Se freacă untul cu zahărul, până când se formează o spumă. Se adaugă oul, sarea, bicarbonatul dizolvat în lapte şi se amestecă bine. Se înglobează apoi în acest amestec făina şi se frământă un aluat consistent. Se dă coca la frigider aproximativ 40 de minute, apoi se întinde o foaie subţire de patru-cinci milimetri. În […]

Coşuleţe picante

Se taie untul în cubuleţe mici. Făina se presară cu sarea, se adaugă untul rece, gălbenuşul întreg şi apa şi se frământă bine. Se lasă o oră la temperatura camerei, apoi se întinde o foaie şi se decupează cercuri sau pătrate. Se întinde aluatul în formele de minitarte tapetate cu făină şi se lasă la […]

Pricomigdale

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi se bat în continuare. Pentru a obţine o compoziţie consistentă de bezea, se bat cu mixerul aproximativ 40 de minute. Între timp, nucile coapte se macină şi se adaugă în compoziţia de bezea. Se amestecă uşor până se omogenizează. Se încălzeşte cuptorul în […]

Ceafă de porc cu morcovi

Se pun bucăţile de ceafă de porc în tavă, se condimentează cu sare, piper, cimbru verde şi uscat şi se stropesc cu ulei şi vinul roze amestecat cu puţină apă. Tava se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească la foc mediu. Separat, se spală orezul sălbatic în câteva ape şi apoi se […]

Roşii umplute cu porumb

Se spală roşiile, se şterg de apă cu un prosop absorbant, apoi se taie capacul. Se scoate miezul din interiorul roşiilor şi se lasă apoi să se scurgă cu gura în jos, într-un bol de sticlă. Separat, se pun două ouă să fiarbă şi, după ce au fiert, se curăţă de coajă, se scot gălbenuşurile, […]

Cremă caramel cu fructe de pădure

Se pune laptele să se încălzească, apoi se adaugă batonul de vanilie. Separat, se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul în ploaie şi laptele căduţ şi se bat în continuare 5-10 minute. Se pune zahărul într-o cratiţă şi se topeşte la foc mic. După ce a căpătat […]