Fish fingers, mai pe romaneste file de peste pane, pe care le gasesti de cumparat sunt adesea pline de diversi aditivi si rareori contin doar peste. In varianta de casa, (foarte buna si pentru cei mici) pestele chiar e peste si nu o pasta. Si sunt atat de usor de facut!

Ingrediente

1 file peste 1 lingura sos soia 1 lamaie sare piper

Ingrediente pentru prajit

2 oua faina pesmet
Mod de preparare:
  1. Curata fileul (cod, pastrav, sau alt peste sarac in oase) de piele, daca e cazul, apoi taie-l in fasii de 3-4 cm latime.
  2. Pune toate bucatile taiate la marinat pentru 20 de minute in sucul a 1/2 de lamaie, sare, piper si o lingura de soia.
  3. Trece fileul prin faina, apoi prin ouale batute si prin pesmet. Dupa ce ai pregatit tot pestele de prajit, gateste-l in ulei incins, la foc mediu pana devine auriu.
  4. Alternativ, pentru o varianta si mai sanatoasa, poti coace fish fingers la 180 de grade intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru cca 25-30 de minute, sau pana cand devin aurii si trec testul furculitei.

Nuggets de pui

Chec cu ton si praz

Pizza cu somon