Fie ca urmezi o dieta mai saraca in colesterol, ti se pare prea scumpa sau pur si simplu nu o ai prin casa, dar vrei sa faci un desert ce necesita mascarpone, iata 5 alternative mai sanatoase, mai usoare sau pur si simplu mai accesibile pentru crema de branza italiana.

Ricotta degresata

Poti inlocui mascarpone in cheesecake-ul preferat cu ricotta, un tip de branza mai granulata, dar cu o textura ferma. Are mai putine calorii, este mai bogata in proteine si acizi grasi, iar pentru a o folosi ca inlocuitor, tot ce trebuie sa faci este sa o mixezi putin inainte de a o adauga in reteta, incat sa devina mai aerata.

Smantana degresata

Smantana obisnuita, ideal putin ferma este de asemenea un ingredient ce poate inlocui cu succes mascarpone, mai ales daca se intampla sa o ai in casa si sa-ti fie la indemana.

Iaurt grecesc

Are un gust bogat si o textura cremoasa, este extrem de nutritiv, fiind mai bogat in calciu si proteine decat un iaurt obisnuit, iaurtul grecesc este inlocuitorul perfect pentru vestita branza italiana intr-o reteta de desert fara coacere.

Branza de vaci degresata

Similara ca si consistenta cu Ricotta, poate ceva mai sfaramicioasa, banala dar delicioasa branza de vaci este bogata in proteine si minerale, contine mult mai putine calorii in raport cu mascarpone.

Bonus: o combinatie de 3 lactate

Daca iti doresti sa obtii gustul cel mai apropiat si bogat al branzei mascarpone, insa dintr-un motiv sau altul, nu vrei sa folosesti acest ingredient, iata cum poti obtine un substitut excelent: amesteca crema de branza (din aceea tartinabila) cu smantana si smantana pentru frisca, in raport de 4:2:1. De exemplu, poti mixa 200 g crema de branza cu 100 g smantana si 50 g de smantana pentru frisca. Pentru cantitati mai mici/mai mari, tot ce trebuie sa faci e sa modifici sumele, pastrand raportul.

Citeste si:

Cum sa faci frisca din smantana

Cum prepari unt de casa

5 alimente pe care sa NU le consumi seara