Bune sunt cele de cumparat, dar parca niciun sortiment nu se compara cu fursecurile de casa, fragede de ti se topesc in gura. Iata x retete de fursecuri de casa din care sa alegi dupa pofta si pe care sa le pregatesti fara cusur!

14 retete de fursecuri de casa

Indiferent daca iti faci planuri pentru Craciun, Revelion sau o banala petrecere informala, ai la alegere dintr-o multitudine de retete de fursecuri selectionate special. Pentru fiecare reteta in parte, apasa pe titlul retetei sau pe poza acesteia.

Fursecuri 321

Fursecuri 321 cu gem

Numele acestor fursecuri nu este deloc intamplator! Te va ajuta sa retii foarte usor ingredientele si raportul dintre ele, caci in fursecurile 321 se adauga 3 sute de grame de faina, 2 sute de grame de unt si 1 suta de grame de zahar. Dar acestea nu sunt singurele ingrediente! Aici gasesti reteta de fursecuri 321 cu gem.

Turta dulce de casa - Reteta de casa

Turta dulce de casa – Reteta de Craciun

Daca esti pe aceasta pagina cu retete de fursecuri pentru a pregati ceva fraged si gustos pentru Craciun, e probabil sa te opresti aici cu cautarea.
Turta asta dulce nu e precum cea clasica, pufoasa, pe care o pregatesc romanii traditional. E frageda si usor crocanta, genul pe care o tai cu forme pe blatul de lucru.

Fursecuri piersici umplute

Fursecuri piersici umplute

O reteta de fursecuri clasica, ce garantat iti va starni amintiri placute. Fursecurile piersici se pregatesc cu ingrediente simple, pe care probabil le ai deja in casa!

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca

O alta reteta clasica, pe care bunicii o stapaneau cel mai bine. Daca nu te pregatesti pentru vreo ocazie deosebita, care sa necesite niste fursecuri pretentioase, ramai la niste cornulete cu gem si nuca, un deliciu din numai 4 ingrediente!

Fusecuri daneze cu vanilie

Fursecuri daneze cu vanilie

5 ingrediente simple si obtii cele mai fragede si aromate fursecuri, pe care nici nu le vei putea deosebi de cele din cutia metalica, renumita, in care vin fusecurile daneze de fel.

Paleuri de casa cu ciocolata

Paleuri de casa cu ciocolata

Paleurile cu ciocolata, deliciile pe care le poti gasi usor in toate cofetariile, sunt accesibile oricui vrea sa le pregateasca si in casa!

Fursecuri rusesti

Fursecuri rusesti

Daca ai rabdare si poti sa rezisti 1-2 zile, fursecurile astea devin tot mai fragede si mai aromate! Vezi cum pregatesti niste fursecuri rusesti autentice.

braduti-din-fursecuri

Braduti din fursecuri

Reteta asta de fursecuri nu e neaparat deosebita in sine, insa aspectul o face perfecta pentru Craciun sau masa de Revelion!
Ai niste stelute pentru decupat fursecurile? Atunci e atat de usor sa pregatesti niste braduti comestibili!

piscoturi-cu-vanilie-vanillekipferl

Piscoturi cu vanilie (vanillekipferl)

Vanillekipferl sunt niste delicioase fursecuri vanilate speciale pentru Craciun, ce se pregatesc traditional in Austria.
Ele sunt insa extrem de populare si in tari precum Ungaria, Cehia, Slovacia, inclusiv Romania.

Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Mai stii spritatii din copilarie, aia pe care ii facea bunica la masina de tocat, cu 2-3 atasamente speciale? Astia sunt, iar daca ii prepari dupa reteta asta clasica, cu untura, iti vor iesi cele mai fragede fursecuri!

fursecuri-cu-nuci

Fursecuri cu nuci

O reteta frageda si traditionala pe care ne-a trimis-o o cititoare si pentru care am avut in mod constant doar aprecieri din partea altor gospodine!
Uite cum pregtesti niste fursecuri cu nuci pe care apoi sa le umpli cu dulceata sau cu gemul preferat!

Fursecuri cu stafide

Fursecuri cu stafide

Un alt tip de fursecuri pe care le gasesti frecvent in cofetarii: Fursecuri fragede cu stafide, cu o usoara aroma de migdale.

 

fursecuri tabla de sah

Fursecuri tabla de sah

Daca te uiti la aspectul lor, ai crede ca-s tare greu de facut. In realitate insa, fursecurile tabla de sah se fac simplu, alternand 2 tipuri de aluat!

fursecuri-amaretti

Fursecuri Amaretti

Fragede si aromate puternic cu migdale, fursecurile Amaretti sunt pe gustul tau doar daca iti plac migdalele atat de mult incat le-ai dedica propria reteta de fursecuri!