Una din cele mai cunoscute retete de prajiturele este cea de fursecuri cu stafide, extrem de usor de facut dar si usor de savurat!

Ingrediente

250 g faina 2 lingurite praf de copt 1 ou mare 170 g unt 120 g stafide brune 170 g zahar 4-5 linguri lapte un praf sare esenta de vanilie
Mod de preparare:
  1. Combina ingredientele uscate intre ele (faina, praful de copt, sarea). Separat, bate untul moale pana devine cremos si adauga zaharul si esenta de vanilie. Dupa cca 2 minute, adauga oul si continua sa mixezi.
  2. Adauga ingredientele uscate in compozitia de unt si mixeaza pana ce amestecul e omogen. Completeaza aluatul cu 3 linguri de lapte, iar dupa ce le-ai incorporat, adauga si restul de lapte daca nu ti se pare suficient de moale aluatul. Pune stafidele cat mai rasfirat in compozitie, amesteca folosind o spatula, de jos in sus.
  3. Formeaza fursecurile pe tava tapetata cu hartie de copt, la distante de 3-4 cm. Foloseste o lingura pentru inghetata sau 2 linguri obisnuite, incercand sa pastrezi cantitatea egala pentru toate fursecurile, incat acestea sa iasa egale. Da fursecurile cu stafide la cuptor pentru 13-15 minute la 190 grade, sau pana cand deserturile devin aurii.

Biscuiti spritati

Fursecuri cu nuci

Piscoturi de sampanie