Nu sunt tocmai usor de obtinut, insa fursecurile tabla de sah merita tot efortul! Sunt ideale pentru Craciun, pot fi servite la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte si aspectul lor bicolor va uimi cu siguranta musafirii.

Ingrediente

150 g unt moale 150 g zahar pudra esenta de vanilie un praf sare 3 galbenusuri+ 1 ou 310 g faina 2 linguri cacao 4 linguri apa fierbinte
Mod de preparare:

1. Pune untul intr-un castron incapator si bate-l putin, pana devine spumos. Adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi adauga 3 galbenusuri si amesteca dupa fiecare.
2. Pune faina peste compozitie si amesteca usor. Cand obtii o consistenta nisipoasa, pune jumatate din cantitatea de aluat pe blatul de lucru si framant-o cu mainile.
3. Intinde aluatul folosind podul palmei pe blat, apoi strange coca la loc. Da-i aluatului o forma cat mai dreptunghiulara, cu o grosime de ~1 cm, si baga-l la congelator.
4. Amesteca cele 2 linguri de cacao cu apa fierbinte, pune amestecul peste aluatul ramas in castron si incorporeaza-l. Procedeaza la fel si in cazul acestei jumatati de aluat, punand-o ulterior la congelator.
5. Dupa 40 de minute de stat la congelator, scoate aluatul de ambele culori si intinde-l putin. Taie excesul de aluat incat sa obtii o forma perfect dreptunghiulara, identica, pentru ambele culori. Excesul lasa-l deoparte la frigider in folie alimentara.
6. Bate un ou intr-un castron, unge unul din blaturi cu ou, si pune-l pe celalalt deasupra. Taie pe lungimea blatului dublu fasii de 1-2 cm latime. Unge o astfel de fasie alb negru pe lateral si deasupra cu ou, apoi lipeste-o cu o alta fasie inversata, incat sa creze aspectul unei table de sah.
7. Continua sa adaugi fasii in combinatii de alb negru, de fiecare data punand doua culori diferite una langa alta, si nu doua la fel. In sectiune, aluatul trebuie sa para o tabla de sah de 3/3 patratele.
8. Pune aluatul dreptunghiular la congelator. Scoate de la congelator excesul din aluatul cu ciocolata pe care l-ai taiat mai devreme.
9. Cand este inca in folie, intinde-l cat mai subtire cu facaletul si unge-l cu ou pe toata suprafata. Pune aluatul bicolor peste cel de ciocolata intins subtire, intr-una din margini.
10. Taie excesul de aluat intins, apoi ruleaza-l peste cel bicolor. Pune aluatul obtinut la frigider pentru o ora. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate-l si taie-l in felii groase de 0.5 cm.
11. Coace fursecurile la 180° pentru 15-17 minute, sau pana cand cresc putin. Raceste prajiturele pe un gratar si pastreaza-le in caserole pentru a nu se intari.