Cauti sa te racoresti cu cel mai fresh desert de vara? Atunci trebuie sa nu lasi sezonul cald sa treaca pana nu prepari un tort cu spuma de pepene galben, o reteta de tort elegant, insa deloc complicat, fara cuptor!

Ingrediente pentru crema

5 galbenusuri 200 g zahar esenta vanilie 500 ml lapte 2 pliculete gelatina 500 ml frisca

Ingrediente

1 pepene galben ~1,5 kg un blat de tort simplu
Mod de preparare:

1. Taie pepenele galben pe jumatate si curata-l de seminte.
2. Cu o lingura speciala pentru inghetata, decupeaza sfere din pepenele galben si lasa-le deoparte pentru decor.
3. Restul de pepene galben curata-l si imparte-l in 2: o parte trece-o prin robotul de bucatarie, cealalta parte tai-o cubulete.

Pregatirea cremei cu pepene galben

1. Hidrateaza gelatina in 3 linguri de apa si da-o deoparte pana cand se umfla. Bate galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.
2. Adauga laptele si da compozitia lichida la foc mediu, pana cand se ingroasa putin, apoi da crema (ramasa inca lichida, dar mai groasa!) de pe foc.
3. Adauga gelatina in crema fierbine si amesteca bine, apoi las-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
4. Incorporeaza frisca batuta (poate fi vegetala sau din smantana) si pepenele galben trecut prin robotul de bucatarie, folosind un tel, pana la omogenizare.

Asamblarea tortului

1. Taie blatul de tort (gasesti aici reteta de blat de tort simplu). Asaza jumatate de blat intr-o forma de tort cu pereti detasabili de 26 cm.
2. Toarna deasupra 1/3 din cantitatea de crema obtinuta. Deasupra raspandeste cubuletele de pepene galben, apoi mai toarna 1/3 crema de pepene galben.
3. Asaza cea de-a doua jumatate de blat si toarna restul de crema peste blat.
4. Da tortul la frigider pentru minim 4-5 ore, sau pana cand tortul cu spuma de pepene galben se solidifica.