Tarta aperitiv e probabil cel mai versatil preparat in care poti include sfecla! In maxim o ora si din putine ingrediente obtii o tarta cu sfecla delicioasa si apetisanta.

Ingrediente pentru aluat

o cana faina 6 linguri apa 100 g margarina un praf sare un ou

Ingrediente pentru umplutura

150 g branza de capra o sfecla cruda putin ulei
Mod de preparare:

 

  1. Pentru aluat, se amesteca bine ingredientele si se framanta pana se obtine o coca potrivit de tare. Se lasa la rece 30 de minute, apoi se scoate aluatul si se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu putina faina.
  2. Se transfera apoi in tava de copt si se unge cu putin ulei folosind o pensula.
  3. Se pune un prim strat de branza trecuta prin razatoare care se intinde uniform.
  4. Se asaza rondele fin taiate de sfecla, se stropeste totul cu ulei si se da la cuptor 25 de minute. Tarta cu sfecla se poate servi atat calda, cat si rece.

Sfat util

✽ In loc de branza de capra poti folosi cascaval maturat pentru acest tip de tarta.

Flammkuchen (tarta flambata)

Tarta de rosii cu branza

Tarta cu ceapa caramelizata