Nu va lasati inselati de aparente: aceasta reteta e mai degraba una de tarta decat de pizza, sau undeva intre cele 2 preparate. Flammkuchen sau tarte flambée este un fel de mancare cu traditie in sudul Germaniei, precum si in Estul Frantei, in regiunile Alsacia si Moselle.

Ingrediente

4 bile aluat de pizza 350 g bacon 2 cepe mari 200 g ricotta 3 linguri smantana nucsoara sare piper
Mod de preparare:
  1. Prepara aluatul de pizza dupa reteta preferata sau dupa cea disponibila pe site si lasa-l sa creasca o ora. Taie baconul cubulete si prajeste-l intr-o tigaie la foc mediu pentru cateva minute, pana ce isi lasa o buna parte din grasime.
  2. Strecoara baconul si lasa-l deoparte. In aceeasi tigaie caleste ceapa taiata solzisori cu un praf de sare pana ce s-a inmuiat, dar nu o lasa sa se caramelizeze. Da si ceapa deoparte.
  3. Combina ricotta cu smantana, un praf de nucsoara, sare si piper. Intinde cu facaletul o bila de aluat de pizza pana ce se subtiaza. Asaza-l intr-o tigaie de fonta sau antiaderenta incinsa. Sparge bulele care apar la suprafata si lasa-l pana ce se rumeneste pe una din parti.
  4. Odata gatit blatul tartei, da-l de pe foc si unge-l cu 1/4 din compozitia de branza pe partea nerumenita, asaza 1/4 din solzisorii de ceapa si 1/4 din baconul gatit. Da tarte flambee la broiler (ideal) sau la cuptorul cat mai bine incins pentru 6-8 minute, pana ce se rumeneste si deasupra. Repeta procesul si pentru celelalte 3 portii.

Tarta cu legume

Quiche de ciuperci

Tarta cu somon si spanac