Ce parere ai de un preparat pe baza de ceapa? Rosie sau alba, ramane la latitudinea ta, leguma devine un deliciu cand prepari o tarta cu ceapa caramelizata.

Ingrediente

un pachet aluat foitaj 3 cepe 200 g bacon 2 linguri zahar 50 g cascaval ras 3-4 oua 250 ml smantana de gatit un praf nucsoara sare piper
Mod de preparare:
  1. Aluatul se transfera in forma de copt, se taie surplusul, se inteapa cu furculita, se umple cu boabe de fasole si se coace 10 minute. Se arunca boabele.
  2. Ceapa se taie pestisori si se pune in tigaie cu zaharul. Cand s-a topit acesta, se adauga un pic de apa (4-5 linguri) si se lasa sa clocoteasca un pic. Baconul se rumeneste fara ulei.
  3. Se unge tarta cu smantana, se adauga ceapa care se repartizeaza pe toata suprafata tartei si se pune baconul.
  4. Se bat ouale cu sare, piper si nucsoara, se adauga restul smantanei si se toarna peste ceapa. Se presara cascaval si se lasa la cuptor pentru 40 de minute.