Cand rosiile de gradina intra in sezon, e musai sa incerci o supa rece de rosii, un Gazpacho delicios si sanatos ce e gata in 15 minute! 

Ingrediente

1 kg rosii bine coapte 1 castravete de sera 1 ardei rosu 1 ceapa rosie 2 catei usturoi zeama a 1/2 lamaie 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de masline extravirgin sare piper un praf chimion organo

Ingrediente pentru servire

busuioc proaspat crutoane
Mod de preparare:

1. Opareste rosiile: Spala rosiile si cresteaza-le fundul fiecareia.
2. Fierbe apa, iar cand da in clocot, scufunda-le 2-3 secunde pe fiecare in parte.
3. Lasa rosiile sa se raceasca, curata-le de coaja si taie-le jumatati.
4. Scoate-le semintele si pune jumatate din rosii in blender, iar jumatate taie-le cubulete, de cutit.
5. Peste rosiile taiate de cutit, adauga castravetele, ceapa si ardeiul, toate taiate cat mai fin.
6. Peste rosiile din blender, adauga cateii de usturoi, zeama a 1/2 lamaie, otetul balsamic si uleiul de masline extravirgin. Potriveste de sare, piper si condimente, apoi mixeaza rosiile.
7. Combina rosiile trecute prin blender legumele taiate de cutit si serveste supa rece de rosii cu crutoane si busuioc proaspat.

S-ar putea sa-ti placa si: