Vara e momentul sa prepari o spuma de zmeura care-ti lasa gura apa numai cand te gandesti la ea. Reteta nu e complicata, nu contine oua si o poti modifica dupa gust si imaginatie!

Spuma de zmeura cu frisca

300 g zmeura 100 g piscoturi de sampanie 100 g zahar 2 linguri zeama de lamaie 1 lingura gelatina 600 ml smantana pentru frisca 5 linguri zahar pudra

Ingrediente pentru decor

300 g zmeura frunze de menta

Ingrediente pentru sirop

240 ml apa 1 lingura zeama de lamaie 3 linguri zahar
Mod de preparare:
  1. Intr-o cratita mica combina cele 300 g de zmeura cu 100 g de zahar, la foc mediu. Intoarce din cand in cand zmeura cu o spatula, pana cand obtii consistenta de dulceata.
  2. Strecoara amestecul obtinut, pentru a filtra semintele. Combina cu 2 linguri de zeama de lamaie si 1 lingura de gelatina. Toarna compozitia inapoi in cratita si da-o la foc mediu, pana ce gelatina se dizolva (NU O LASA SA FIARBA!).
  3. Combina apa cu zaharul si zeama de lamaie pantru sirop, pana ce zaharul se topeste. Taie piscoturile in 2-3 bucati aproximativ egale si da-le prin sirop pentru 1-2 secunde pe fiecare. Distribuie-le in 6 cupe de desert.
  4. Odata ce siropul de zmeura a ajuns la temperatura camerei, bate frisca cu cele 5 linguri de zahar pudra, pana ce frisca se tine de tel. Separa o cana (~250 ml) de frisca batuta, pentru decor, si da-o la rece.
  5. Restul de frisca combina-l cu siropul de zmeura cu gelatina. Umple un pos cu aceasta compozitie si distribuie folosind posul in toate cele 6 pahare, in mod egal.
  6. Pastrand 6 bucati de zmeura, asaza restul in pahare, peste spuma de zmeura. Deasupra orneaza cu frisca, zmeura pastrata si frunze de menta.
  7. Da spuma de zmeura cu frisca la frigider pentru minim o ora inainte de servire, sau pana cand se solidifica.