Reteta asta e cel mai usor mod de a obtine o prajitura cu zmeura in mai putin de o ora! 

Ingrediente

200 g faina 150 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 1 ou 110 g unt 400 g zmeura 2 linguri amidon un praf sare
Mod de preparare:
  1. Amesteca faina cu 100 g zahar, praful de copt si sarea intr-un robot de bucatarie, apoi adauga untul taiat cubulete, oul si omogenizeaza.
  2. Aluatul este gata de prelucrat cand, strangandu-l in palma, ramane lipit. Intinde 2/3 din cantitatea de aluat intr-o tava unsa cu unt si preseaz-o bine.
  3. Amesteca zmeura spalata cu amidonul si 50 g de zahar, pana cand se omogenizeaza. Asaza zmeura in tava, iar deasupra presara restul de aluat ramas, sub forma de firimituri.
  4. Da tava la cuptorul incins, pentru 40-45 de minute, apoi serveste prajitura cu frisca, inghetata sau simpla.

Incearca si:

Limonada cu zmeura

Rulada cu zmeura

Crumble cu capsune