Ai incercat vreodata paste de cartofi? Sunt niste delicii imbietoare pe care italienii le prepara cel mai bine! Cu doar cateva ingrediente prepari niste gnocchi din cartofi in sos de rosii pentru intreaga familie!

Ingrediente pentru gnocchi de cartofi

1 kg cartofi albi, bogati in amidon 300 g faina

Ingrediente pentru sos de rosii

2 cutii rosii cuburi (800 g) o ceapa medie 2 catei de usturoi 2 tije telina 2 morcovi 2 linguri ulei masline busuioc sare piper

Ingrediente pentru servit

parmezan
Mod de preparare:

Cum prepari gnocchi

1. Fierbe cartofii curatati si taiati sferturi cu un strat generos de sare, pana ce ii poti patrunde cu usurinta.

2. Scurge cartofii cat mai bine si paseaza-i cu ustensila pentru piure, apoi mai scurge-i o data de apa.

3. Pune faina pe blatul de lucru si fa o gaura in centru. Asaza cartofii in centru, adauga sare si incorporeaza faina in cartof, framantand pana obtii un aluat fin, ce isi mentine forma bine.

4. Imparte aluatul in mai multe bucati. Alungeste fiecare bucata, pana cand obtii un baton lung si subtire de aluat, gros cat degetul mare al mainii.

5. Taie gnocchi din batonul de aluat obtinut, la distante de 2-3 cm unul de celalalt, si ruleaza fiecare pasta de cartofi pe spatele unei furculite, pentru a le da forma specifica.

6. Lasa pastele de cartofi sa se odihneasca pentru o ora pe blatul de lucru. Dupa ce timpul s-a scurs, fierbe gnocchi in apa, pana cand plutesc la suprafata.

Cum prepari sosul rosu pentru pastele de cartofi

1. Prepara apoi sosul de rosii: intr-o tigaie inalta, caleste ceapa tocata cat mai marunt, in ulei.

2. Adauga telina taiata cubulete, usturoiul tocat si morcovul ras fin si amesteca.

3. Toarna cele doua conserve de rosii cuburi si lasa sosul sa fiarba pentru 5-8 minute.

4. Cand sosul de rosii este gata, potriveste-l de sare si piper si adauga gnocchi fierti.

5. Serveste gnocchi in sos de rosii cu frunze de busuioc proaspat si 1-2 linguri de parmezan ras deasupra.