Vrei sa te bucuri de gustul autentic italian de paste Carbonara? Atunci e musai sa le prepari dupa reteta originala!

4 ingrediente principale sunt TOT ce ai nevoie pentru pastele Carbonara, iar smantana NU este unul dintre ingrediente. Si totusi, pastele ies super-cremoase!

Ingrediente

400 g spaghete 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon) 4 galbenusuri +75 g branza pecorino sare piper
Mod de preparare:
  1. Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare, cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, pune si pastele la fiert pentru 4-5 minute.
  2. In rastimp insa, pana sa fiarba apa, taie guanciale cubulete (daca ai acces la acest tip de preparat, daca nu pancetta sau bacon).
  3. Bate galbenusurile cu 40-50 g de branza pecorino (din nou, ideal. Daca nu gasesti, poti folosi si parmezan). Frige baconul in tigaie fara ulei, pana cand devine crocant si grasimea se topeste.
  4. Cand pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un cleste si pune-le direct peste bacon. Agita pastele putin pentru un minut, apoi adauga ~o cana de apa de la paste.
  5. Lasa pastele carbonara sa se raceasca un minut, apoi adauga amestecul de galbenusuri si branza, amestecand energic pentru a evita coagularea galbenusurilor.
  6. Pune pastele la foc pentru inca 30-60 secunde, apoi serveste fiecare portie de paste carbonara cu putina branza pecorino rasa deasupra si putin piper proaspat macinat.