Un preparat italian pe care odata facut, sigur il vei repeta. Gnocchi Alla Romana nu contine gnocchi in adevaratul sens al cuvantului, dar ies delicioase si merg de minune la pranz sau seara, la cina?

Ingrediente

750 ml lapte 250 g gris 1/2 lingurita sare 50 g parmezan 3 galbenusuri 3 linguri unt

Ingrediente pentru copt

2 linguri unt 3-4 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
  1. Pune laptele la fiert cu un praf de sare, la foc mare. Cand laptele e aproape de fierebe (cu ceva timp inainte sa se umfle), adauga grisul in ploaie, amestecand constant si energic, pana obtii un aluat. Continua sa amesteci pentru 8-10 minute la foc mic.
  2. Da cratita de pe foc, adauga untul taiat cubulete, parmezanul si galbenusurile. Combina repede ingredientele, pentru a preveni coagularea galbenusurilor.
  3. Cand aluatul se grupeaza si devine omogen, intinde-l intr-o tava tapetata cu folie de plastic sau foaie de copt. Intinde compozitia in toata tava (incat sa aiba inaltimea de cca 1-2 cm, niveleaza cat mai bine si acopera tava cu o alta folie de plastic, presand-o cu mainile pe aluat.
  4. Da tava la congelator pentru 30-40 de minute, cat sa se inchege compozitia. In rastimp, unge o tava termorezistenta cu unt si da-o deoparte. Rastoarna tava cu aluat pe un blat de lucru si indeparteaza foliile. Decupeaza cercuri cu forma de prajituri si asaza-le usor suprapuse in tava unsa.
  5. Uda palmele si strange resturile ramase in urma decuparii, rotunjeste aluatul si intinde-l din nou folosind folia sa il aplatizezi, apoi decupeaza alte cercuri.
  6. Dupa ce ai pus toate gnocchi in tava, unge-le cu 2 linguri de unt topit, iar deasupra presara parmezan din belsug. Da tava la cuptor pentru cca 30 minute la 200 grade, sau pana cand preparatul se rumeneste.
  7. Poti servi gnocchi alla romana ca fel principal, alaturi de o salata, sau ca pe garnitura, alaturi de preparate din carne.

S-ar putea sa-ti placa si: